Så ska City Gross komma närmare kunden – satsar på mindre butiker i citylägen

City Gross vill in i stadskärnorna. Nu lanserar kedjan ett helt nytt koncept med mindre butiker som ska ta den dit. ”Vi kan öka etableringstakten”, säger affärsområdeschef Daniel Forss.

City Gross Convenience är namnet på det nya konceptet.

Med mindre butiker vill kedjan kunna komma närmare kunderna inne i stadskärnorna. och ser dessutom möjlighet att etablera sig på ställen där den inte funnits tidigare. 

– Detta skapar möjligheter för oss, vi kan öka etableringstakten och komma närmare kunderna, säger Daniel Forss, affärsområdeschef för City Gross på Bergendahls Food, säger Daniel Forss till Market. 

Själva beskriver City Gross konceptet som en matbutik med utbudet av en stormarknad men med större tillgänglighet och kringtjänster.

– Det är ett steg vidare för den traditionella supermarket-butiken med flexibilitet inbyggt i konceptet.

Kringtjänster kan vara apotek, kemtvätt eller digitala erbjudanden.

– Vi kommer att anpassa varje butik till läget, omgivningen och de verksamheter som finns i närheten. De två första butikerna blir piloter för att finjustera konceptet, sedan väntar en bred utrullning. Vi har många spännande lägen på gång, säger Daniel Forss.

Färdiga måltidslösningar är en del av konceptet.

Ytan kommer att vara 700–1 200 kvadratmeter och kommer att erbjuda ett sortiment på runt 8 000 artiklar.

Färdiga måltidslösningar är en självklar del.

Där ska också finnas möjlighet att hämta ut beställningar som är gjorda på nätet.

– Detta innebär inte att vi släpper stora City Gross, tvärt om. Vi har en plan att växa även där med ett antal enheter under de kommande åren. Det finns plats för båda koncepten, säger Daniel Forss.

Heey welcome on my personal page! I am Lubna Berkhout and i will be sharing alot of my travels and also i will post tips for if you want to travel too. Feel free to contact me! Much Love, Lubna Berkhout

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *